workshop: hulpmiddelen

door Carola van Nuil

Bij de workshop hulpmiddelen konden wij gebruik maken van de informatieruimte in het regionale centrum. In deze ruimte zijn allerlei kleine hulpmiddelen te bekijken zoals: horloges, gezelschapsspelen en memorecorders. Ook als je goede hulpmiddelen hebt, is het leuk hier eens een kijkje te nemen. Je komt dingen tegen waaraan je nooit gedacht had. Bijvoorbeeld een iets grotere stok kaarten waardoor je ook zonder al te veel kijken gezellig mee kunt doen met een potje klaverjassen.

Carola vertelt over het waar en hoe aanvragen van hulpmiddelen (de complete tekst hiervan staat onder hulpmiddelen 2). Dit levert vanzelf gesprekstof op over de verschillende ervaringen die mensen hiermee hebben. De ene verzekering doet veel moeilijker dan de andere. Dit blijft een probleem voor ieder persoonlijk, maar je kunt wel advies vragen bij andere mensen.

Al met al was de tijd te kort om veel te bekijken. Maar iedere regionale instelling (Visio, Sensis, Bartiméus) heeft een informatieruimte waar je zo eens binnen kunt lopen.

Ga naar

  • workshop mobiliteit
  • workshop diagnose
  • hoofdverhaal